Pipen må vedlikeholdes

En pipe har ikke ubegrenset levetid og krever vedlikehold slik alt annet i en bygning trenger. De fleste piper må en gang skiftes ut eller rehabiliteres. Pipen blir påvirket av fyring, vær og vind, og er pipen laget av mur vil det med tid og stunder trenges en rehabilitering.

Har du fått pålegg fra brannvesenet om å utbedre pipen, har du ikke noe valg – problemet må utbedres. Piperehabilitering vil ofte være det riktigste og rimeligste alternativet. Er du usikker på dette, så ta kontakt med oss. Vi har høy kompetanse og dyktige medarbeidere som vil komme på befaring og vurdere tilstanden på din pipe og ildsted, før du får en faglig begrunnelse og forslag på tiltak for utbedring.

Våre avdelinger

Vi i Henriksen Brensel har i utgangspunktet 2 hovedområder hvor vi utfører piperehabilitering, men vi drar også til hytter og andre steder i Norge – så ikke nøl med å ta kontakt. Vår avdeling i Fredrikstad gjennomfører piperehabilitering i hele «gamle» Østfold, mens våre avdelinger i Oslo, Asker og Follo, Henriksen Peisforum, gjennomfører piperehabilitering for våre kunder i Oslo, Akershus, Buskerud, Follo.

Krav fra kommunen – fyringsnekt

Våre kunder kontakter ofte oss etter at det har kommet krav fra kommunen om at pipen må utbedres. Vår kompetanse og erfaring sørger for at kravene fra hver enkelt kommune blir møtt og at løsningen som blir valgt for din pipe er riktig. Har du fått krav fra kommunen om utbedring eller rett og slett fyringsforbud? Fyll ut skjemaet under så tar vi kontakt med deg med samme.

Årsak til feil og mangler

Grunnene til at feil oppstår og at pipen må utbedres er mange. Forvitring og elde er gjenganger, spesielt sprekkdannelser og manglende fuger.

Noen piper har dårlig isolasjon, andre er utette og det dannes fuktdannelse. Feil fyring og dårlig trekk er også en gjenganger som må rettes opp.

Har du spørsmål som du trenger svar på eller er usikker på kvaliteten til din pipe, ta kontakt med oss – vi hjelper deg så godt vi kan!

Kontaktskjema piperehabilitering: