Nordpeis – Størst på elementpeis i Norge

Nordpeis har siden starten jobbet med innovasjon og design innen ovner, peiser og peisovner. Siden starten har de hatt stor vekst og er i dag størst på elementpeiser i Norge.

Nordpeis sin historie

Nordpeis ble etablert i 1984 av Murermester Morten Henriksen. Henriksen var spesialist i muring av peiser og han ønsket å tilby sitt peisdesign til en stor bredde av det norske folk til meget fordelaktige priser. Peisene ble i første omgang tilpasset innsatsene som da var tilgjengelige på markedet og solgt som komplette peispakker gjennom profesjonelle bransjeforretninger.

Vekst i Norge og resten av Europa

Konseptet og designet viste seg å være en stor suksess. Etter flere år med betydelig vekst i salg av peisomramminger i Norge og etter hvert også andre land i Europa, var tiden kommet for å utvikle også peisinnsatser. Innsatsene som var tilgjengelige på det norske markedet var meget tradisjonelle, og laget i støpejern. Nye strenge krav til ren forbrenning ga spennende utfordringer i utviklingen av fremtidens brennkammere.

Om Nordpeis

Nordpeis AS har hovedkontor utenfor Drammen. Her betjenes funksjonene design, produkt, marked, salg, logistikk og administrasjon. Nordpeis har gjennom datterselskapet Northstar to egne fabrikker i Polen. Nordpeis AS selv er eid av NIBE Industrier AB.

Fakta om Nordpeis:

  • Norges største leverandør av elementpeiser
  • Har en betydelig markedsandel innen ovner og piper.
  • Er en fullsortiments leverandør av vedfyrt varme.
  • Design og kvalitet er en av Nordpeis fremste konkurransefordeler.

Nordpeis jobber hele tiden med å være ledende innen utviklingen av nye peiser og vedovner.

Ved å fokusere på design, miljø og brukervennlighet ønsker de å utvikle markedet videre innenfor fyringsteknologi. Nordpeis’ overordnede visjon er å skape varme. De skal bidra med inspirerende løsninger som skaper nye ideer og trender innen vedfyrt varme.