Morsø - Etablert i 1853

Når du lukker øynene i dag og tenker på Morsø, ser du sannsynligvis bildet av en koselig, varm vedovn. Men Morsø startet et helt annet sted. Da Niels Andreas Christensen (N.A Christensen) startet Morsø støperi i 1853, var det for produksjon av alle slags produkter, fra stabile vinduer, gravkors og verktøy til gryter, gryter og panner.

Kongelig varme

Vedovner og kakkelovner kom først senere, rundt århundreskiftet, da Morsø begynte å produsere og levere kakkelovner og varmeovner til skoler, kirker, jernbaner, ministerier og ikke minst til kongehuset. Dette satte Morsø seriøst på kartet, og i 1915 mottok Morsø den ettertraktede tittelen Purveyor til Royal Court.

En spesielt varm og koselig følelse

På 1950-tallet ble de flislagte ovnene erstattet av sentralvarme, men dette gjorde bare plass til vedovner der du kan se flammene, noe som gir en spesiell varm og koselig følelse, og som ovnen og varmen oppfyller mer enn en funksjon. I dag har Morsø utviklet seg til å bli et globalt designfirma som gir varme og komfort til hjem over hele verden.

En del av mathistorien

I 2015 lanserte Morsø en helt ny serie med kjøkkenutstyr som forbedrer opplevelsen både på kjøkkenet og ved bordet, og selvfølgelig laget av svart støpejern som alle andre Morsø-produkter. I den sammenheng er det morsomt å tenke at Morsø på en gang også startet med å produsere kasseroller, gryter og panner, mens Copco-modellen S.5 har blitt en designklassiker på høyt nivå og praktisk talt definerer en «gryte». I 2012 lanserte Morsø sin første Forno Outdoor Oven, som også er en komfortabel kilde til oppmerksomhet, utmerket til matlaging og allerede et designikon.

Morsø design

Dansk design har gledet verden i mange år nå. Med et utseende og preg som er særegent for Danmark, har landets arkitekter og designere gjort dansk design til en reell snakkis. Kaare Klint, Monica Ritterband og Sigvard Bernadotte er tre av de beste.

Hos Morsø Jernstøberi har vi en lang tradisjon for å invitere de mest talentfulle designerne til å arbeide med sin magi på de nye vedovnene våre.