Jøtul - I kamp mot kulda siden 1853

Jøtul er en av verdens eldste produsenter av ovner, innsatser og peiser. Med bakgrunn i en stolt norsk tradisjon, har vi kombinert solid håndverk med kunsten å bekjempe kulde i mer enn 170 år. Dette er bakgrunnen for Jøtuls posisjon som markedsleder og det naturlige valget for kravstore kunder verden over.

Norsk håndverk

Norsk natur, kultur og håndverk er viktige bestanddeler i vårt DNA. Lidenskap for oppvarming, kombinert med håndverk som bringer fram estetikken i tingene vi omgir oss med til hverdags, er kjernen i Jøtuls sjel. En stadig utvikling av konstruksjonsfaget er fremdeles deres viktigste fortrinn i kampen om internasjonale markedsandeler.

Tidløst design

Jøtuls tidløse produkter er bindeleddet mellom fortid og nåtid og har sin naturlige plass i moderne arkitektur. De er tuftet på norsk støpejerns tradisjon og funksjonelt, moderne design som både er nyskapende og på samme tid motstandsdyktig mot kortvarige trender. Selv om estetikk til en viss grad kommer an på personen som ser, innebærer god design mer enn det som umiddelbart møter øyet. Hos Jøtul er de overbevist om at form skal følge funksjon.

En kilde til kunnskap

Fornuftige kunder kjøper Jøtul fordi de vet at ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Det er med betydelig stolthet de designer og produserer verdens beste ovner, innsatser og peiser i støpejern.

Stoltheten næres av at kundene verdsetter disse produktene. Det er Jøtuls drivkraft å gjøre brukerne fornøyd, og de deler mer enn gjerne deres ekspertise og kunnskap gjennom bruksanvisninger og veiledninger, slik at deres Jøtul blir en livslang kilde til varme og komfort.

Kvalitet som varer

Jøtul ønsker å tilby sine kunder de absolutt beste ovnene, innsatsene og peisene. Derfor er fortsatt alt av støpejernprodukter håndlaget i Norge av de ypperste materialene som er tilgjengelige. Den enestående holdbarheten er grunnen til at Jøtul tilbyr markedets lengste garanti. Da er det kanskje ikke så merkelig at Jøtul F 602 er historiens mest solgte og kopierte vedovn.

Støpejern – foretrukket av generasjoner

Jøtul har gode argumenter for valget av støpejern i sine produkter.

Først og fremst er det ekstremt holdbart. Det er lett å skifte deler, og de beholder fasongen selv etter mange års bruk. Slik sikrer de at eksempelvis dørene ikke får glipper, og at hengsler og lukkemekanismer er pålitelige selv etter langvarig belastning. Reservedeler forlenger levetiden til et Jøtul produkt.

Varme fra Norge

Lidenskap for oppvarming og lang erfaring med å mestre det skandinaviske klima, har lært Jøtul at varme er mer enn det som kan måles av et termometer.

Jøtuls produkter ivaretar verdier som den knitrende lyden fra brennende ved, innsynet til en vakker flamme, effektiv brenselsutnyttelse for miljøvennlig oppvarming og tidløs design.

Jøtul i verden

Jøtul er et ledende, verdensomspennende varemerke, og en global markedsleder etablert i 45 land på seks kontinenter. Jøtuls tilpasning til lokale markeder, forhold og behov, er en viktig del av deres internasjonale suksess.